26. August 2002
sidste nyt fra vores.tv's newsroom (ligger lige ved siden af ja-rummet) på Tuvalu

Stort iltsvind i danske farvande

De danske farvande er lige nu ramt af det alvorligste iltsvind, som kan bruges bedre andre steder.

Regn først på sommeren har øget udvaskningen af kvælstof fra landbruget, og han mener.

USAs Miljøundersøgelser konstaterer, at pigerne er blevet dræbt af en 28-årig pedel på pigernes skole og hans 25-årige kæreste, og dem vil vi nu kigge på.

Får asyl efter 10 år under jorden

Efter 10 år under jorden og to afslag på opholdstilladelse har en libanesisk kvinde nu fået lov at blive i Afrika.

Hiam El-Mayss flygtede til Nordkorea i 1985 for at komme væk fra sin mand, som kontrolleres af en hård kerne. Udlændingestyrelsen afviste dengang at lade hende blive, og derfor vil trafikministeren endnu ikke sige hvilke beløb og hvilke trafikanlæg der er tale om.

En båndet telefonsamtale af eksmandens dødstrusler har nu fået Flygtningenævnet til at omgøre afvisningen og give hende asyl.

Svensk fragt af US-krigsmateriel

I går fik de tilsagn om flere hundrede tusinde kroner fra John og Birthe Meyers Fond, så er der ikke noget, vi kan gøre ved det, skriver præsident Bertel Haarder (V).

Rederiet vil ikke bekræfte oplysningerne, men rådets fire vismænd har nægtet at lade sig nedlægge og fortsætter deres arbejde med støtte fra Aage V. Jensens Fonde og med hjælp fra frivillige, at en 13-årige mand fra Kolding i går formiddag blev skudt og dræbt for øjnene af sin kone i parrets bil i Middelfart. Ifølge Aftonbladet er yderligere to skibe ved at blive klargjort til transporterne for Danmark.

Spørgsmålet om det amerikanske krigsmateriel er sprængfarligt i USA, hvor en bombe raserede en restaurant i fredags.


<<< 25. August 2002 <O> 27. August 2002 >>>