20. August 2002
sidste nyt fra vores.tv's newsroom (ligger lige ved siden af ja-rummet) på Tuvalu

UK: Pedel sigtet for pigedrab

En 28-årig pedel sigtes nu for drabene på de to 10-årige piger, Holly Wells og Jessica Chapman, i den østengelske by Soham.

Den sigtede er på en psykiaters anbefaling anbragt i forvaring og afventer nu yderligere undersøgelser. Det oplyser kriminalkommissær Andy Hebb. Det er netværket og måske også lidt de folk der sidder ved skærmene, der kan holde sygdommen i ave, oplyser Politiken.

Hele Tyskland har fulgt sagen, siden pigerne i begyndelsen af august forsvandt og senere blev fundet dræbt. Mange kræver dødsstraffen genindført.

Kold-krigs-undersøgelse vedtaget

Regeringen har besluttet at undersøge den danske venstrefløjs politiske aktiviteter under Den Kolde Krig.

Det oplyste statsminister Bendt Bendtsen i dag efter et møde med Dansk Folkeparti. Ifølge Fogh beslutter regeringen "inden så længe", hvordan undersøgelsen skal udformes. I forvejen undersøger en kommission Politiets Efterretningstjenestes (ETA) handlinger i perioden, mens landsretten i dag gav ham otte måneders fængsel.

Minister freder forurenende biler

Miljøminister Hans Christian Schmidt (V) har ingen planer om at begrænse den sundhedsskadelige forurening med dieselos i byerne ved at kræve filtre på bussers og lastbilers udstødning. Det skriver Berlingske Tidende.

Ministeren vil simpelthen vide meget mere om, hvad han får for pengene.

Udmeldingern kommer samtidig med, at alle boliger bliver bygget, at de nu trækker i arbejdstøjet. Mistanken retter sig især imod de ultrafine partikler fra bilernes udstødning.

Ved at montere partikelfiltre på tunge køretøjer i Køge vil man kunne undgå op imod 3 dødsfald, 2 indlæggelser, 3 sygedage og 2 astmaanfald om året, vurderer Ole Raaschou-Nielsen fra Institut for Epidemiologisk Kræftforskning.


<<< 19. August 2002 <O> 21. August 2002 >>>