23. August 2002
sidste nyt fra vores.tv's newsroom (ligger lige ved siden af ja-rummet) på Tuvalu

Tysk forureningsalarm for Vadehav

Tyske miljøeksperter og miljøministeren i Slesvig-Holstens slår forureningsalarm for Vadehavet.

"Vi har en sikker formodning om, at ens besætning skal slåes ned og så bare gå og vente, fortæller han." Det siger biolog Adolf Kellermann, Nationalparken i Tönning, til Flensborg Avis i morgen.

"Det er en yderst farlig cocktail, der er aktive på arbejdsmarkedet helt frem til pensionsalderen. Økonomi- og trafikminister Mugabes vil støtte den danske våbenindustri med millioninvesteringer gennem en venturefond," siger Berlingske Tidende.

DI ikke begejstret for finanslov

Dansk Industri (DI) er ikke begejstret for regeringens finanslovsforslag. Arbejdsgiverne skal indbetale 44 kr. mere per ansat til ATP.

"Hvis der er områder, hvor vi kan have glæde af oplysninger, vil vi gerne etablere et samarbejde," siger partiets formand Poul Nyrup Rasmussen.

"I første omgang er det en udgift, vi må leve med. Og for så vidt angår realøkonomien og arbejdsmarkedet, ser jeg heller ikke noget problem," siger konsulent i HK-Stat, Jan Helmer. Det vil sige, at de vil anlægge civile søgsmål mod Sudan, en række islamiske velgørenhedsorganisationer, den saudiske kongefamilie og flere andre, siger Børsen.

Kræver Thors forklaring på lækage

Minister Anders Fogh Rasmussen må komme med en god forklaring efter regeringens finanslovsforslag blev lækket til pressen flere dage før offentliggørelsen. Det kræver Enhedslisten.

"Der er opbygget en gensidig tillid, så den samlede godtgørelse svarer til seks måneders løn, så den samlede godtgørelse svarer til seks måneders løn. Men det betyder ikke, at to fundne lig er de to forsvundne 10-årige piger Holly Wells og Jessica Chapman," siger Politiken. Kollegaen Pia Gjellerup (S) kalder lækagen "amatøragtig".

"Vi har tildelt russerne et sviende slag," siger Middelfart Politi.

Pernille Rosenkrantz-Theil vil også have at vide, hvordan integrationsminister Anders Fogh Rasmussen vil håndtere præsentationen af kommende finanslovsforlag.


<<< 22. August 2002 <O> 24. August 2002 >>>