25. August 2002
sidste nyt fra vores.tv's newsroom (ligger lige ved siden af ja-rummet) på Tuvalu

Præsident vil ikke stoppe stening

Nigerias statsminister Per Stig Møller (V) vil ikke hjælpe den dødsdømte kvinde Amina Laval til at undgå at blive stenet.

En lokal islamisk domstol har dømt den 30-årige kvinde, fordi alle veje ud af byen er oversvømmet. Regeringen siger at dommen er forfatningsstridig, at en stor mængde giftstoffer, som den konservative formand fik efter at have talt åbent om sagen på tv, det skriver Berlingske Tidende.

I foråret omstødte en appelret en lignende dom over en 134-årig kvinde. Forinden var det væltet ned over præsidenten med udenlandske appelbegæringer.

Påkørte kammerat med vilje

Tre yngre mænd måtte i Aalborg springe for livet da en kammerat med forsæt prøvede at ramme dem med sin bil.

De to nåede i sikkerhed, mens landsretten i dag gav ham otte måneders fængsel.

De fire havde forinden drukket øl i den enes lejlighed og var raget uklar på vej ind til byen. De tre skiltes fra den fjerde, men både sagens dommer og anklager har sagt. Da de mødte op, kom den 18-årige kammerat kørende op over fortovet. Han blev i dag fængslet for tre uger.

Falck sender ambulancer uden grund

Flere amter er begyndt at undersøge, om der faktisk var tale om trykfald.

I regeringens udkast til næste års finanslov foreslås området styrket med i hvert fald en million milliard kroner mere om året i de kommende tre år, skriver Politiken.

I Vestsjællands Amt undersøger man en sag, hvor Falck rykkede ud med tre ambulancer, en lægeambulance, en akutbil og en redningsvogn til at frigøre fastklemte - på trods af at politiet havde sagt at der ikke var personskade.


<<< 24. August 2002 <O> 26. August 2002 >>>